Niet gecategoriseerd Leestijd: 1 minuut, 35 seconden

Leerlingen regelen gratis pubquiz voor Tanzania

Vrijdag 24 februari organiseren Mette, Jill en Anne-Sophie een pubquiz in de aula van het Coenecoop College. De meiden gaan komende zomer met ongeveer 25 andere leerlingen van het Coenecoop College samen met de Stichting Global Exploration (SGE) een wereldburgerstage beleven in Tanzania.

De Pubquiz begint om 19:30 met een korte presentatie over de wereldburgerstage en de reis die ze gaan maken. Het eindigt om 22:30. Entree en drankjes zijn inbegrepen. De avond is bedoeld om sponsorgeld in te zamelen; er wordt een pot neergezet, zodat de teams daar een bijdrage in kunnen stoppen voor de reis naar Tanzania. Omdat de donaties ten goede komen aan de maatschappelijke stage 'wereldburgerschap' van het Coenecoop College ondersteunen zij dit initiatief door de aula beschikbaar te stellen deze avond.

Dus laat je uitdagen! Maak een team van 5 à 6 personen en reserveer een tafel. Dat kan heel gemakkelijk door een mail te sturen naar pubquizvoortanzania@gmail.com   

Sponsoring

Om deze reis mogelijk te maken is het de bedoeling dat iedere leerling, naast een eigen bijdrage van ongeveer 1.000 euro, een sponsorbedrag van 1.950 euro bijeenbrengt. De reis in Tanzania gaat langs 4 verschillende scholen waar ze met leeftijdsgenoten aan de slag om te leren van elkaars culturen, overeenkomsten en verschillen door samen te leren, praten, sporten en zingen. Maar ook steken ze de handen uit de mouwen, en werken samen met lokale initiatieven en projecten die financiële steun kunnen gebruiken.

Over Stichting Global Exploration

Stichting Global Exploration (SGE) stelt zich tot doel jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen. Zodoende organiseert SGE voor het onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Tijdens een project van een jaar gaan jongeren aan de slag met het ophalen van sponsorgeld en ontvangen ze diverse workshops op het gebied van interculturaliteit, wereldburgerschap en de Sustainable Development Goals. Het hoogtepunt van ieder jaar is de drieweekse stage in één van onze partnerlanden.