De kennismakingsmiddag
De introductie begint al vóór de zomervakantie met een kennismakingsmiddag. De nieuwe klasgenoten leren elkaar en hun mentor kennen. Daarnaast horen ze hoe de eerste weken na de vakantie eruit gaan zien.

De eerste schoolweek
De eerste maandag na de zomervakantie hebben de leerlingen nog geen echte lessen. Naast een rondleiding door de school en de sleutel van hun kluisje, krijgen ze uitleg over hoe ze hun rooster online kunnen bekijken. Vanaf dinsdag beginnen de lessen en maken de leerlingen kennis met de verschillende vakken.

De introductieweek
De tweede schoolweek is de introductieweek met drie belangrijke speerpunten: elkaar beter leren kennen, als klas een team vormen en het gebouw leren kennen. Hierdoor voelen de leerlingen zich prettig in de klas wanneer de school begint. Van maandag tot en met woensdag is er een schoolkamp waarin we aan de eerste twee speerpunten werken. De donderdag staat in het teken van activiteiten om het gebouw te leren kennen. ’s Avonds eten de leerlingen met elkaar en gaan ze aansluitend door naar hun eerste schoolfeest als middelbare scholier!

Coenecoopleven
Na de kennismakingsweken is het tijd voor het echte Coenecoopleven. De nieuwe leerlingen gaan hun lessen volgens het rooster volgen. Gedurende hun hele middelbare schooltijd kunnen ze daarbij rekenen op deskundige begeleiding van vakdocenten, de mentor en andere begeleiders.